ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δικηγόρος παρ’Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΑΜ 8036).

Τομείς δραστηριότητας: Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο, Αξιώσεις από Τροχαία Ατυχήματα και Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Εχει διατελέσει και διατελεί εξωτερικός συνεργάτης (νομικός σύμβουλος) διαφόρων ΔΕΚΟ και Οργανισμών (ενδεικτικά ΕΥΑΘ, ΕΛΒΙΖ, HELEXPO, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΑΣΘ). Τα τελευταία έτη ασχολείται κυρίως με το Δίκαιο των Προσωπικών Δεδομένων, έχοντας συμμετάσχει ως επικεφαλής σε πολλά προγράμματα συμμόρφωσης φορέων του Δημοσίου και ιδιωτικών εταιριών με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) ενώ παράλληλα εκτελεί και χρέη DPO σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες και φορείς του Δημοσίου (ενδεικτικά: ΟΤΑ Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πυλαίας- Χορτιάτη).

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, έχει ακολουθήσει μια πολυεπίπεδη ακαδημαϊκή πορεία. Αρχικά απέκτησε πτυχίο από το Τμήμα Νομικής της Σχολής ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και, έπειτα από την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών και την έναρξη της νομικής του καριέρας, εξειδικεύτηκε ακαδημαϊκά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (LL.M.) από το Πανεπιστήμιο «Ruprecht – Karls» της Χαϊδελβέργης Γερμανίας και στο Εμπορικό Δίκαιο, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (LL.M.) από το Πανεπιστήμιο  «University College of London» (UCL). Εχει πιστοποιηθεί ως DPO και Project Manager.

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά.